Vacatures

5 tips om je ogen gezond te houden tijdens covid-19

Door al die aandacht die op dit moment aan gezondheid wordt besteed, vraag je je misschien af hoe het nu zit met Coronavirus en je ogen. We bieden vijf tips om je ogen gezond te houden tijdens de COVID-19-pandemie.

  1. Draag je contactlenzen? Stap dan best over op je bril. Op dit moment is het erg belangrijk om je gezicht niet aan te raken – vooral je mond, neus en ogen. Dit is de manier om het aanrakingen aan je gezicht te beperken!
  2. Nog een voordeel om een bril te dragen:  Ze vormen een extra barrière voor je ogen. En het kan helpen te voorkomen dat je je gezicht aanraakt of in je ogen wrijft. Neem ook de tijd om je bril regelmatig schoon te maken en te desinfecteren.
  3. Wil je toch je contactlenzen blijven dragen? Zorg dan voor een strikte hygiëne! Was voor het aanraken van je gezicht en ogen je handen met zeep en water gedurende 20 of meer seconden – wat je sowieso vaak zou moeten doen.
  4. Zorg ervoor dat je voldoende verse producten en oplossingen bij de hand hebt om je lenzen goed te verzorgen.
  5. Zorg er ten slotte voor dat je alle vrij verkrijgbare oogdruppels of voorgeschreven medicijnen die je dient te gebruiken, in voorraad hebt.

Bekijk hier onze andere blogartikels.