Vacatures

Extra lensimplantatie

Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen worden gecorrigeerd door een extra lens te plaatsen voor je natuurlijke ooglens. Dankzij deze behandeling kan je weer scherp zien zonder bril of lenzen.

Bij deze behandeling implanteren we een extra lens in je oog, zonder je eigen ooglens te behandelen of te verwijderen. De nieuwe lens, Implanteerbare ContactLens (ICL) genoemd, of ingeval van een cilinderafwijking in je oog, een Torische Implanteerbare ContactLens (TICL), vormt als het ware een koepeltje voor de eigen natuurlijke lens. De extra lenzen zijn noch voor jezelf, noch voor anderen zichtbaar en worden heel goed verdragen.

Wanneer kom je in aanmerking voor een extra lensimplantatie?

  • Zichtspecificaties

Bijziendheid (van -0,5 tot -20 dioptrie), verziendheid (van +0,5 tot +10,0 dioptrie) of astigmatisme (van 0,5 tot 6,0 dioptrie) kunnen met een extra lensimplantatie verholpen worden.

De implantatie van een extra lens (type ICL of andere) biedt een doeltreffend en veilig alternatief voor patiënten die niet in aanmerking komen voor een laserbehandeling, wanneer bijvoorbeeld de benodigde correctie te hoog is of wanneer het hoornvlies te dun of onregelmatig gevormd is.

  • Leeftijd
Om in aanmerking te komen voor een extra lensimplantatie als alternatief voor een bril of lenzen moet je tussen 18 en 45 jaar oud zijn.
  • Recent vooronderzoek
Het vooronderzoek dat de basis vormt voor jouw behandeling mag niet langer dan een half jaar voor de uiteindelijke ingreep plaatsgevonden hebben.
Een tekening van een doorsnede van een oog.

Wij helpen je graag!

Bij Oogcentrum Medipolis zetten we ons in voor jouw heldere blik op de wereld! Wil je het leven ervaren zonder de last van een bril of contactlenzen? Overweeg dan een extra lensimplantatie. Ons gepassioneerde team is er om je bij elke stap te ondersteunen en al je vragen weg te nemen. Ontdek samen met ons de mogelijkheden en kijk met hernieuwd vertrouwen naar morgen.

  • Na je vooronderzoek worden de lenzen specifiek voor jouw ogen gemaakt. Als je een cilinderafwijking hebt, kiezen we voor een torische lens.
  • Eén dag voor de ingreep volg je thuis voorbereidende stappen met oogdruppels.
  • Bij aankomst in ons oogcentrum starten we met enkele administratieve zaken. Vervolgens krijg je druppels in je ogen die je pupil verwijden. Dit duurt ongeveer 45 minuten, wat de perfecte gelegenheid is om te ontspannen met een boek of een verfrissend drankje.
  • Als je pupillen voldoende verwijd zijn, begeleiden we je naar de operatiekamer. Daar worden je ogen verdoofd en zorgvuldig ontsmet.
  • Terwijl je rustig ligt, plaatsen we de kunstlens via een kleine insnede in je oog. Na het inbrengen van de kunstlens, zal deze automatisch zijn juiste vorm aannemen.
  • De behandeling duurt tien minuten per oog en is pijnloos.

De prijs van een extra lensimplantatie varieert. Het is afhankelijk van verschillende individuele factoren. We vinden het belangrijk om voor elke patiënt een persoonlijke prijsberekening te maken. Voor een algemeen overzicht van onze tarieven kan je onze tarievenpagina raadplegen.