Extra lensimplantatie

Wat

De eigen natuurlijke lens wordt hierbij behouden, in tegenstelling met lensvervanging. Het lichaam vertoont geen afstotingsreacties omdat het het elastische materiaal van de lens als ‘lichaamseigen’ beschouwt. De lenzen zijn noch voor uzelf noch voor anderen zichtbaar.

De behandeling duurt ongeveer een tiental minuten per oog en heeft plaats onder lokale verdoving met druppels (er komen dus geen naalden aan te pas).

Belangrijk om te weten: een leesbril kan niet overbodig gemaakt worden met deze behandeling. Dit wil zeggen dat mensen vanaf 45 jaar die een extra lens krijgen, achteraf een leesbril nodig hebben!

 

Wanneer

Correcties van bijziendheid, verziendheid en/of astigmatisme kunnen worden uitgevoerd door een extra lensimplantatie. Ook bij een te dun hoornvlies of bij droge ogen is het beter een extra lens in te planten.

 

Visian ICL

Deze extra lens wordt tussen de eigen natuurlijke ooglens en de iris geplaatst. In geval van astigmatisme (cilinderafwijking) wordt een torische lens (TICL = torische implanteerbare contactlens) ingeplant.

 

Cachet Lens

Deze extra lens wordt geplaatst voor de iris en de eigen natuurlijke ooglens geplaatst, waardoor ze makkelijk zichtbaar is voor andere personen. Deze behandeling wordt soms toegepast bij personen met een kleine pupil en zonder astigmatisme(cilinderafwijking).

Maak een afspraak