Vanaf 21 maart 2023 is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in ons centrum. Uw gezondheid blijft onze eerste zorg, daarom ontvangen wij u steeds op afspraak.

Extra lensimplantatie

Naast uw lens vervangen, kan de oogchirurg ook uw eigen natuurlijke lens behouden en een bijkomende lens in uw oog plaatsen: een extra lensimplantaat. Vergelijk het met een soort contactlens die niet op, maar in uw oog zit. De oogarts plaatst de extra lens tussen de eigen lens en de iris.

Waarom een extra lensimplantatie?

Met deze kunstlens is het mogelijk om bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren. Een extra lens is ook aangewezen wanneer het hoornvlies te dun is of wanneer u last hebt van droge ogen.

U kunt ook kiezen voor een extra lens met leescorrectie, zodat een leesbril niet meer nodig is. Dit wil zeggen dat u met deze extra lens jaren brilvrij door het leven gaat.

Omdat uw lichaam de lenzen als ‘lichaamseigen’ ziet, zult u geen last hebben van afstootverschijnselen. De eigen natuurlijke lens wordt hierbij wel behouden, dit in tegenstelling met de lensvervanging. De lenzen zijn niet voor uzelf of anderen zichtbaar.

 

 

Hoe verloopt een extra lensimplantatie

Voorafgaand aan de behandeling vindt een uitgebreid onderzoek plaats. Vervolgens plannen we de lensimplantatie in. De behandeling duurt een tiental minuten per oog en gebeurt onder lokale verdoving met druppels. Er komen dus geen naalden aan te pas. Indien gewenst wordt u volledig verdoofd.

De techniek die wij gebruiken wordt onder microscoop uitgevoerd. Deze gesofisticeerde operatie laat toe om de ingreep door een miniscule incisie van 2.2 mm uit te voeren op de rand van de iris en het wit van het oog in het hoornvlies. Door deze opening brengt de oogarts een extra lens geplooid in het oog.  De ingreep duurt ongeveer 10 minuten en is volstrekt pijnloos. Alleen het felle licht van de microscoop wordt als minder aangenaam ervaren.

 

De juiste oplossing, de juiste extra lens

Een overzicht van de soorten implantlenzen:

  • Visian EVO+ ICL : implanteerbare contactlens
    Deze extra lens plaatst de oogarts tussen de eigen natuurlijke ooglens en de iris. In geval van astigmatisme of cilinderafwijking wordt een torische lens ingeplant.
  • Visian EVO+ ICL met leesbrilcorrectie
    Deze lens is identiek aan de vorige, met extra toevoeging van een leescorrectie.

 

Ervaringen met extra lensimplantatie

Ik kan nu echt alles doen zonder die vervelende bril. Ik had dit veel eerder moeten doen. Ook de begeleiding was top, zowel voor als tijdens de ingreep.

Veerle Schalk kwam op controle na haar extra-lensimplantoperatie. Ze vertelde enthousiast dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor deze operatie. Ze was onder de indruk van de snelheid waarmee de ingreep plaatsvindt. Ook zegt ze dat ze totaal geen pijn heeft gevoeld en dat ze het iedereen aanraadt om de stap te zetten. (19 maart 2018)

Wat kost een extra lensimplantatie?

Bekijk hier onze tarieven.

 

 

Brochures

> Kennismakingsbrochure

> Infobrochure Extra Lensimplantatie