Vanaf 21 maart 2023 is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in ons centrum. Uw gezondheid blijft onze eerste zorg, daarom ontvangen wij u steeds op afspraak.

Quickscan

In drie stappen komt u te weten of u in aanmerking komt voor een ingreep. U heeft al een Quickscan voor 4 Euro*.

Oogmeting

Eerst komt u op afspraak bij oogcentrum Medipolis. Een van onze optometristen of orthoptisten voert enkele onderzoeken uit waaronder de sterkte van uw oogafwijking, een meting om de dikte, kromming etc. van het hoornvlies te bepalen, de kwaliteit van uw traanfilm wordt gemeten … . Zo brengen we uw oog en uw oogafwijking volledig in kaart. 

 

Enquête

Omdat het resultaat van een ingreep nauw samenhangt met de verwachtingen die u koestert, zult u ook enkele vragen dienen te beantwoorden. Zo kan onze oogarts nadien nagaan of uw wensen overeenstemmen met de verbetering aan het zicht die na een ingreep verwacht mag worden. U beantwoordt deze enquête tijdens het onderzoek in het bijzijn van de optometrist of orthoptist indien u nog vragen zou hebben.  

 

Resultaten

Dr. Mertens of Dr. Dauwe analyseert de metingen van het vooronderzoek én uw antwoorden op de vragen van de enquête. Of u in aanmerking komt voor een ingreep en welke operatie het beste resultaat kan bieden, ontvangt u per mail. U kunt, indien u de ingreep wilt laten uitvoeren, meteen een afspraak maken voor een vervolgafspraak bij de oogarts zelf (het zogenoemde vooronderzoek).

Tijdens het onderzoek worden geen resultaten meegedeeld. De metingen worden uitgevoerd door een optometrist of orthoptist en zij zijn niet bevoegd om conclusies te trekken en deze met u te bespreken. Dr. Mertens en Dr. Dauwe krijgen, dankzij de excellente opmetingen van hun collega’s en uw antwoorden op de enquête, voldoende informatie om achteraf, zonder voorafgaand persoonlijk contact, te concluderen of u in aanmerking komt voor een ingreep en zo ja welke. 

(*) Oogcentrum Medipolis rekent geen bijkomende kosten aan buiten het verbintenistarief. Quickscan is een onderzoek voor inwoners van België met een Belgische identiteitskaart. Neem zeker uw identiteitskaart mee, anders zijn we verplicht een vergoeding van € 50 aan te rekenen.

 

Maak nu een afspraak voor een Quickscan