Vanaf 21 maart 2023 is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in ons centrum. Uw gezondheid blijft onze eerste zorg, daarom ontvangen wij u steeds op afspraak.

Ooglidcorrectie

Door het natuurlijk verouderingsproces verslapt de huid rond het oog. Daardoor kan het bovenooglid gaan hangen en zelfs op de wimpers duwen. Er ontstaat een zwaartegevoel en een vermoeid uiterlijk. Afhangende oogleden kunnen ook erfelijk bepaald zijn. In dat geval kan een ooglidcorrectie op jonge leeftijd helpen.

Ook bij de onderste oogleden zal de huid verslappen en kunnen er wallen en donkere kringen ontstaan. Een ooglidcorrectie geeft u weer een frisse en heldere uitstraling.

Welke ooglidcorrecties doet de oogarts van oogcentrum Medipolis?

 

Bovenste ooglidcorrectie

De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer drie kwartier. Er worden eerst foto’s gemaakt van de oogleden. De oogarts maakt vooraf een tekening op het ooglid om de ingreep nauwkeurig te kunnen uitvoeren. In de natuurlijke plooi van het bovenooglid maakt de laser een incisie en het teveel aan huid en eventueel vetweefsel worden weggehaald. Daarna wordt er in deze plooi gehecht met een fijne draad waardoor het litteken tot een minimum herleid wordt.

 

 

Tixel: ooglidcorrectie met laser zonder verdoving of hechtingen

Bij de Tixel-methode, een geavanceerde huidbehandeling, wordt directe warmte gebruikt om effecten van anti-aging en littekenverbetering te bekomen. In tegenstelling tot andere therapieën komt er bij het gebruik van het Tixel-toestel geen laser, echografie of radiofrequentie te pas. Omwille van de superieure resultaten geven de oogartsen van oogcentrum Medipolis vaak de voorkeur aan een behandeling met Tixel. U ervaart weinig pijn en de huid herstelt snel.

Hoe werkt Tixel?

De huid wordt zachtjes verwarmd met een raster van piepkleine piramides ter grootte van speldenkopjes. Hierdoor wordt de warmte op een gecontroleerde manier overgedragen op de huid, waardoor de huid strakker en jeugdiger wordt. Omdat het contact met de huid kort is, voelt deze behandeling comfortabeler aan in vergelijking met andere laserbehandelingen.

 

Wat kost een ooglidcorrectie?

Bekijk hier onze tarieven.

 

Brochures

> Kennismakingsbrochure