Vanaf 21 maart 2023 is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in ons centrum. Uw gezondheid blijft onze eerste zorg, daarom ontvangen wij u steeds op afspraak.

Ooglasercorrectie

Goed zien is belangrijk om een comfortabel dagelijks leven te kunnen leiden. Met ooglasercorrecties kunt u opnieuw goed zien zonder bril of contactlenzen.

Voor wie is een ooglasercorrectie geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor personen met bijziendheid (correcties van -1 tot max -8 dioptrie), verziendheid (correcties van +1 tot +4 dioptrie) of astigmatisme (cilinderafwijking van -2 tot -6). Het dragen van een leesbril kan met deze behandeling niet worden verholpen.

 

Vooronderzoek

Voorafgaand aan de ooglasercorrectie onderzoeken we uitgebreid uw ogen. Tijdens dit onderzoek bespreken we ook de diverse laserbehandelingen. Bekijk de online agenda om een vooronderzoek vast te leggen.

Om zo correct mogelijke resultaten te bekomen tijdens dit vooronderzoek, is het van het uiterste belang dat men gedurende 3 volledige dagen zijn zachte contactlenzen en gedurende 3 volledige weken zijn harde contactlenzen uitlaat. Dit kan anders de metingen beïnvloeden.

 

Welke behandelingen voor het laseren van ogen bestaan er?

Het verschil zit in de plaats op het oog waar we de behandeling toepassen. Bij de PRK/Epilasik-methode gebeurt de behandeling aan de oppervlakte. Bij de Lasik-methode maken we met een mesje of laser een flapje in de diepere laag van het hoornvlies en wordt dit vervolgens opengeklapt. Bij de Smile-methode werkt de laser rechtstreeks in het hoornvlies zonder een flapje te maken.

 1. PRK of EpiLASIK

  Bij deze behandeling wordt het oppervlakkig laagje of ‘flapje’ van het hoornvlies losgemaakt en verwijderd. Daarna doet de laser zijn werk. Direct daarna wordt een contactlens op het oog geplaatst om het wondje te beschermen. We raden aan om na de ingreep de ogen gedurende ongeveer 3 dagen of 72 uur zo veel mogelijk gesloten te houden. Tijdens die dagen gaan de ogen branden, prikken, tranen en kunt u moeilijk licht verdragen, zodat televisie kijken of een boek lezen niet mogelijk is.

  Dr. E. Mertens heeft samen met bekende buitenlandse topchirurgen deze Epilasik-methode op punt gesteld. Het oppervlakkig laagje groeit volledig terug vast in minder dan een week tijd. Ook voor sportbeoefenaars met een risico op oogletsels (boksen, judo, karate, kickboksen, e.d.) is deze behandeling geschikt.

 1. Femto-LASIK

  Bij deze behandeling wordt de volledige procedure uitgevoerd met een laser. Het verschil met de gewone Lasik-behandeling zit in het maken van het flapje. Het ‘flapje’ of ‘oppervlakkige laagje’ wordt losgemaakt met een speciale laser in plaats van met een mesje. Hierdoor ligt de nauwkeurigheid nog hoger. Dit betekent: meer veiligheid, betere zichtkwaliteit, minder droge ogen en minder kans op een herbehandeling. Daarom is deze behandeling de eerste keuze voor de oogartsen in het oogcentrum Medipolis.

 1. SmartSight & SMILE

  De SMILE of SmartSight laserbehandelingen zijn one-step ingrepen: alle handelingen worden uitgevoerd door één enkel lasertoestel. Eerst wordt een klein schijfje in het dieper gelegen hoornvlies losgemaakt en verwijderd. Daarna wordt het hoornvlies volledig pijnloos gelaserd. Dit is mogelijk door het unieke contactglas waardoorheen de laser-spot valt. Het past zich aan aan de kromming van je hoornvlies. Deze nieuwe technologie is de minst invasieve laserbehandeling die tot nu toe bestaat. Daarom wordt hij vaak toegepast bij patiënten die neiging hebben tot, of al klachten hebben van droge ogen.

 

Ooglaserbehandeling bij oogcentrum Medipolis in Antwerpen: welke voordelen?

 • Ultraveilig: een digitale print van de iris zorgt voor een nauwkeurige herkenning en positionering van het oog.
 • Ultraprecies: een nabehandeling is nodig in minder dan één procent van de gevallen.
 • Ultra-efficiënt: de meeste ogen zien 10/10 binnen de week na de behandeling.
 • Ultrakwalitatief: verlies van contrastgevoeligheid, uitstraling rond lichtpunten en slechter zicht ’s nachts zijn uitgesloten.

 

Wat kost het laseren van ogen?

Bekijk hier onze tarieven.

 

Brochures

> Kennismakingsbrochure

> Infobrochure Ooglasercorrectie