Tandheelkunde

Als één team werken we aan jouw mond. Want alle tandartsen en assistentes in onze praktijk hebben hetzelfde doel voor ogen : jouw mond gezond maken en jouw glimlach stralend houden. Wanneer je bij ons in behandeling bent, overlegt het ganse team dan ook geregeld over de evolutie van je gebitstoestand.

 • Meer over tandheelkunde

  We werken met verschillende teams aan je mond. Het is in de moderne tandheelkunde immers heel moeilijk geworden voor één tandarts om alle aspecten van de tandheelkunde tot in de puntjes te beheersen. Daarom leggen alle tandartsen en assistentes in onze praktijk zich specifiek toe op een welbepaald deelgebied van ons beroep. Bij welk(e) team(s) je terecht komt, hangt dus af van jouw specifieke situatie.

   

  Algemene tandheelkunde

  De meest voorkomende en bekendste tandkwalen die hier behandeld worden, zijn de 'gaatjes' of cariës. Die behandelen we bij Medipolis altijd op een gezonde en esthetische wijze.

   

  Parodontologie

  Heel wat mensen hebben problemen met gezwollen en/of bloedend tandvlees. Dit zijn symptomen van ontstoken tandvlees of parodontitis. Dergelijke ongemakken kunnen door middel van parodontologie gemakkelijk verholpen worden.

   

  Endodontie

  De fundamenten van je tanden zijn de wortels. Als daar iets aan schort moet dat eerst worden opgelost. Zoniet, is een verdere behandeling van je tand zinloos. Hiervoor kom je bij een tandarts terecht gespecialiseerd in de endodontie.

   

  Kroon –en brugwerk

  Als je één of meerdere tanden niet meer hebt, kunnen we er nieuwe in de plaats zetten. Zo kunnen we een kroon zetten op het stuk van je tand dat nog wel goed is. Wanneer er meerdere tanden ontbreken, zorgen we voor een vaste of uitneembare oplossing.

   

  Implantologie

  In sommige gevallen is een implantaat de oplossing om je mond weer gezond en mooi te maken. Dit kan omwille van medische redenen of omdat je zelf om esthetische redenen voor de meest duurzame behandeling kiest.

   

  Esthetische tandheelkunde

  Het aangezicht van een persoon is uniek. Het is herkenbaar, maakt iemand tot wie hij is, hoe hij zich voelt. Esthetiek van het gelaat richt zich op het vervolmaken van de uiterlijke wensen van een persoon.

   

  Orthodontie

  De orthodontist vervult een belangrijke rol in ons team van tandartsen; ze optimaliseren de positie van de tanden met een beugel. Dit kunnen de klassieke 'blokjes' zijn of meer onzichtbare witte 'blokjes'. Bij sommige patiënten kunnen we ook de blokjes aan de binnenzijde van de tanden plaatsen zodat deze volledig onzichtbaar zijn. Er kan ook gewerkt worden met transparante uitneembare beugels (Invisalign) die elke maand worden verwisseld.

  Orthodontie heeft zowel een functioneel als esthetisch aspect. Door de tanden correct te positioneren kan de patiënt een betere mondhygiëne hanteren. Hierdoor kunnen tandbederf en tandvleesproblemen vermeden worden. Een goede tandocclusie bevordert tevens de spraak en het kauwcomfort. Mede dankzij de orthodontie kan er met behulp van de eigen tanden een mooie, harmonieuze glimlach gecreëerd worden die zeker een positieve invloed heeft op het zelfvertrouwen in de dagdagelijkse communicatie.

  Naast kinderen vinden ook veel volwassen de weg naar de orthodontist, vaak in het kader van een totaal behandelingsplan. Na een uitgebreide multidisciplinaire studie aan de hand van radiografieën; modellen en klinische foto's van de gebitssituatie wordt het volledige behandeltraject besproken.

Onze behandelingen

Wortelkanaalbehandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling zal uw tandarts uw tand onder verdoving openmaken. Bacteriën en zenuwresten die zich in het wortelkanaal bevinden...

Orthodontie

De orthodontist vervult een belangrijke rol in ons team van tandartsen; ze optimaliseren de positie van de tanden met een...

Kroon –en brugwerk

Tanden die erg verzwakt zijn, door bijvoorbeeld grote vullingen of uitgebreide cariës, kunnen met behulp van kroon –en brugwerk opnieuw...

Implantaten

Tandheelkundige implantaten zijn kunstwortels die in het kaakbeen vastgezet worden om ontbrekende of verloren tanden te vervangen. Implantaten hebben de...

Desinfectie

Behandeling bij lichte tandvleesontsteking Bij een lichte tandvleesontsteking verwijdert de tandarts het aanwezige tandsteen met een ultrasoontoestel, al dan niet...

Bleaching – BRITE-SMILE

Een mooi gebit geeft meteen een verzorgde indruk. Toch nemen heel wat mensen geen genoegen met perfect rechte tanden. Dankzij...

Maak een afspraak

Voor urgentie, bel ons secretariaat op 03/828 29 49

Nieuws

13 september 2022

Live operatie op Europees Congres ESCRS in Milaan

Komend weekend zal Dr. Erik Mertens aanwezig zijn op het Europees Congres ESCRS in Milaan. Daar zal hij op zaterdag als enige Belgische oogarts een live operatie uitvoeren. Concreet gaat het om een gelijktijdige correctie voor ver en dicht zodat de patiënt geen bril meer nodig zal hebben. 👁️ Op onze social mediakanalen geven we […]

9 mei 2022

De eerste implementatie van de EVO Viva™ Presbyopia Correcting Lens door Dr Erik Mertens

STAAR Surgical, een toonaangevende ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van implanteerbare lenzen en begeleidende toedieningssystemen voor het oog, kondigde vandaag de eerste commercialisering aan van zijn EVO Viva™-lens voor presbyopiecorrectie, inclusief het eerste implantaat voor patiënten door Dr Erik Mertens.   Lees hier het volledige artikel

8 april 2022

Wereldprimeur nieuw type trifocal intra-ocular lensimplantatie

Op 22 februari heeft Dokter Erik Mertens als eerste in de wereld een nieuw type trifocal intra-ocular lens (van BVI) geïmplanteerd! Weeral een wereldprimeur voor Medipolis.

8 april 2022

Dokter Erik Mertens als Europees Voorzitter van AECOS

Begin februari nam Dokter Erik Mertens als Europees Voorzitter van AECOS deel aan het congres in Aspen (USA) waar ook Marguerite McDonald op aanwezig was.

6 april 2021

Vitaminen C en E gekoppeld aan een verminderd risico op de ziekte van Parkinson

Een hogere inname van beide vitamines had een sterker effect op het risico dan een hogere inname van beide. BMI en koffieconsumptie bleken ook het PD-risico te beïnvloeden.

15 maart 2021

Fysiek of mentaal uitgeput na een onlinevergadering?

Deze 7 tips kunnen je helpen:

30 april 2020

Raadplegingen opnieuw mogelijk

Vanaf maandag 4 mei is het eindelijk weer mogelijk om op raadpleging te komen. Het zal echter wel wat anders lopen dan voorheen.