Oogheelkunde

Ons oogartsencentrum staat bekend voor haar expertise met betrekking tot gezichtsverbetering, maar u kan bij ons ook terecht voor gewone controles, leesbrillen, rijgeschiktheidsonderzoeken, spoedgevallen en meer. Consultaties en ingrepen worden, net zoals bij andere centra, terugbetaald door de mutualiteiten.

 • Meer over oogheelkunde

  Door onze intense samenwerking met de belangrijkste fabrikanten van behandelingsapparatuur beschikt Medipolis altijd over de allernieuwste technologieën om u in alle zekerheid en comfort het beste resultaat te kunnen bieden. In 6 moderne consultatieruimten en 3 volledig uitgeruste operatiezalen, worden de hoogste kwaliteitsnormen in talrijke vakgebieden van de oogheelkunde toegepast.

  Bij een zeer uitgebreid en betrouwbaar vooronderzoek wordt er bepaald of u al dan niet in aanmerking komt voor onze behandelingen.

   

  Refractieve chirurgie

  Afwijkingen aan ons zicht, of refractieafwijkingen, zijn vaak eenvoudig te verhelpen door het dragen van een bril of contactlenzen. Toch worden deze hulpmiddelen voor veel mensen na verloop van tijd ongemakkelijk of zelfs hinderlijk. Gelukkig bestaat er sinds geruime tijd een uitgebreid aanbod van uitstekende behandelingen die onze ogen zodanig verbeteren dat we niet langer afhankelijk zijn van deze brillen of lenzen. Dit soort operaties wordt samengevat onder de naam ‘refractieve chirurgie’. Onder deze noemer vallen onder meer:

  • Laserbehandelingen
  • Extra lensimplantaties
  • Lensvervanging

   

  Cataractoperatie

  Een nieuwe bril neemt het door de cataract veroorzaakte waas niet weg, waardoor de meeste mensen al na enkele maanden een andere oplossing zoeken. Deze oplossing is de cataractoperatie. Een cataractoperatie is zelden dringend. Met de modernste techniek is de operatie nog veiliger en percentsgewijs nog efficiënter geworden. Bijgevolg is de cataractoperatie tegenwoordig een ingreep die zeer frequent wordt uitgevoerd.

  Het zicht aan het aangetaste oog kan bijna ogenblikkelijk verbeteren, maar belangrijk is te weten dat iedereen herstelt in een verschillend tempo. Er zijn verschillende manieren om de cataract te verwijderen.

Onze behandelingen

Ooglasercorrectie

De correctie van bijziendheid (van -1 tot maximum -8 dioptrie), verziendheid (van +1 tot +4 dioptrie) en/of astigmatisme (cilinderafwijking van...

Lensvervanging

Wat Als u de 45 jaar voorbij bent, heeft uw natuurlijke lens haar soepelheid deels of volledig verloren. Dan hebt...

Extra lensimplantatie

ICL of een lensimplantatie als alternatief voor een laserbehandeling   Wat is ICL? Met ICL wordt ‘Inplanteerbare Contact Lens’ bedoeld....

Cataractoperatie

Als uw dokter spreekt van cataract of staar, is er geen reden tot paniek. Boven een zekere leeftijd ontstaat er...

Maak een afspraak

Voor urgentie, bel ons secretariaat op 03/828 29 49

Brochures

Droge en tranende ogen

Medipolis

Lensvervanging

Medipolis

Laserbehandeling

Medipolis

Cataract

Medipolis

Extra Lensimplantatie

Medipolis

Kennismakingsbrochure – Ogen

Medipolis

Nieuws