Vanaf 21 maart 2023 is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in ons centrum. Uw gezondheid blijft onze eerste zorg, daarom ontvangen wij u steeds op afspraak.

Veelgestelde vragen

Bij oogaandoeningen en de behandelingen ervan komen vaak veel extra vragen boven. Onze specialisten en medewerkers beantwoorden al uw vragen op een begrijpelijke en heldere manier. Hier vindt alle antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@medipolis.be.

  • Wat zijn de risico’s verbonden aan de ingreep?

    Zoals bij elke operatie is er altijd een kans op infectie. Deze treedt meestal op binnen de eerste week na de ingreep. Het oog wordt dan rood, doet pijn en de gezichtsscherpte gaat snel en sterk achteruit. Indien u één van deze symptomen ondervindt, is het belangrijk om snel contact op te nemen met ons zodat er zo snel mogelijk met een behandeling gestart kan worden.

    Een goede handhygiëne is van belang tijdens het toedienen van de druppels.

  • Zal ik pijn hebben?

    De ingreep gaat door onder druppelverdoving, hierdoor zal u geen pijn voelen, u kan enkel een lichte druk op het oog ervaren. Gedurende enkele uren na de behandeling ervaren sommige patiënten een licht branderig gevoel, daarvoor raden we aan om na de ingreep een aantal uren te slapen of de ogen gesloten te houden.

  • Worden beide ogen samen gedaan?

    Dit is mogelijk en hangt samen met de soort behandeling

  • Wanneer kan ik terug gaan werken?

    U kan in principe de dag na de ingreep uw werkzaamheden terug hervatten. Als u in een zeer stofrijke omgeving werkt of een beroep uitoefent waarbij een scherp gezichtsvermogen van belang is, raden we een langer werkverlet aan.

  • Hoe lang duurt het voor de ogen stabiel zijn?

    De gezichtsscherpte herstelt zeer snel, de meeste patiënten zien op de dag van de operatie al goed. Het duurt ongeveer een maand vooraleer de ogen stabiel zijn en de scherpte niet meer wijzigt.

  • Zal ik nadien nog een bril nodig hebben?

    Dit is afhankelijk van het soort ingreep.

    Als je voor de multifocale lens kiest, ben je in de meeste gevallen brilvrij. In ongeveer 10% van de gevallen is het toch nog mogelijk dat er leesbril gedragen moet worden voor de kleinste lettertjes.

    Bij een laserbehandeling zal je vanaf 40-45 jaar toch een leesbril nodig hebben. Dit heeft niets te maken met de behandeling maar met de normale veroudering van het oog.

  • Wat met de terugbetaling?

    Terugbetaling van de mutualiteit krijg je door het getuigschrift op te sturen en een bijkomende terugbetaling is mogelijk met een aantal hospitaalverzekeringen (DKV, AXA, Allianz, KBC, Van Breda International, AG, ….)