Vanaf 21 maart 2023 is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in ons centrum. Uw gezondheid blijft onze eerste zorg, daarom ontvangen wij u steeds op afspraak.

Brochures

Kennismakingsbrochure

U wilt goed kunnen zien zonder bril of contactlenzen?
Dankzij een intense samenwerking met de wereldleiders op het vlak van behandelingsapparatuur beschikt Medipolis altijd over de allernieuwste technologieën om u in alle zekerheid en comfort het beste resultaat te kunnen bieden.
In 6 moderne consultatieruimten en 3 volledig uitgeruste operatiezalen worden de hoogste kwaliteitsnormen in talrijke vakgebieden van de oogheelkunde toegepast.

Download

Infobrochure Droge ogen

Droge ogen ontstaan door onvoldoende traanproductie of een te snel verdampende traanfilm. Hierdoor kunnen ogen gaan branden en gevoelig worden, slijm gaan afscheiden en soms rood worden. Het zicht kan hierbij wisselend wazig zijn en je kan last krijgen van lichtgevoeligheid.

Download

Infobrochure Glaucoom

Glaucoom is tegenwoordig een veel voorkomende oogziekte. Patiënten die last hebben van deze oogaandoening krijgen te maken met blinde vlekken, ook wel ‘gezichtsvelddefecten’ genoemd. Niet ieder type glaucoom is hetzelfde. We onderscheiden open-hoek en gesloten-hoek glaucoom.

Download

Infobrochure Cataract

Cataract of staar is de vertroebeling van de eigen ooglens. De laatste jaren is veel vooruitgang geboekt in de behandeling en onze oogartsen kunnen meestal reeds een oplossing aanbieden zodra u klachten krijgt. Een bril en oogdruppels kunnen de waas niet wegnemen.

Download

Infobrochure Lensvervanging

Vanaf de leeftijd van 50 jaar verliest uw natuurlijke lens haar soepelheid deels of volledig. Naast de vertecorrectie heeft u dan vaak ook nog eens een leesbril nodig. Het is ook mogelijk dat u tot nu toe geen enkel hulpmiddel nodig had en dat u alleen een leesbril gebruikt. Bij de lensvervanging wordt de eigen natuurlijke lens vervangen door een kunstlens die het oog weer de mogelijkheid geeft om scherp te stellen voor veraf, middenafstand en dichtbij.

Download

Infobrochure Extra Lensimplantatie

Correcties van bijziendheid, verziendheid of astigmatisme kunnen worden behandeld met een extra lensimplantatie. Ook bij een te dun hoornvlies of bij droge ogen is het beter een extra lens in te planten. De eigen natuurlijke lens wordt hierbij wel behouden, dit in tegenstelling met lensvervanging.

Download

Infobrochure Ooglasercorrectie

Met onze ooglasercorrecties maken we het dragen van een bril of contactlenzen overbodig. Dit voor de correctie van bijziendheid (correcties van -1 tot maximum -8 dioptrie), verziendheid (correcties van +1 tot +4 dioptrie) of astigmatisme (cilinderafwijking van -2 tot -6).

Download