Tepel(hof)correctie

De tepel en de tepelhof dragen voor een groot stuk bij aan het algemene uitzicht van de borst. Een te grote tepelhof, een te ver vooruitstekende tepel of een ingetrokken tepel kunnen een borst ontsieren. Er bestaan verschillende ingrepen om de tepel en de tepelhof te corrigeren.

 

Tepelhofverkleining

Een groot tepelhof kan chirurgisch verkleind worden. De wonde wordt gehecht met een fijne draad die volledig onderhuids loopt en het litteken valt mooi rond de tepel zodat dit nauwelijks zichtbaar is.
De verbinding tussen de tepel en het borstklierweefsel blijft intact zodat het perfect mogelijk is om na de ingreep nog borstvoeding te geven. Ook de gevoeligheid van de tepel en het tepelhof blijven intact.
De ingreep duurt ongeveer 45 minuten en gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving.

 

Tepelverkleining

Grote of vooruitstekende tepels kunnen zowel bij mannen als vrouwen gecorrigeerd worden. De projectie van de tepel wordt verminderd en het wondje wordt gesloten met fijne hechtingen zodat het litteken nauwelijks zichtbaar is. De ingreep duurt ongeveer 30 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving.

 

Ingetrokken tepels

Bij sommige mensen gebeurt het dat de tepel af en toe intrekt. Bij andere mensen is de tepel permanent ingetrokken. Bij de chirurgische correctie hiervan onderbreken we de onderhuidse strengen die de tepel naar binnen trekken. We gebruiken een kleine flap om de extra tepelprojectie te behouden. De wonde wordt gehecht met fijne draadjes en het litteken valt volledig in het tepelhof zodat dit nauwelijks zichtbaar is.
De ingreep duurt ongeveer 45 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving.

 

Na de ingreep

Na elk van deze ingrepen mag u het ziekenhuis meteen weer verlaten. U krijgt een controleafspraak na 2 weken om de hechtingen te verwijderen.

Maak een afspraak