Schaamlipverkleining

Een stilgezwegen probleem, maar iets waar toch heel veel vrouwen last van hebben zijn de kleine schaamlippen (labia minora) die te ver buiten de grote schaamlippen komen. Dit kan genetisch bepaald zijn of sterker tot uiting zijn gekomen na zwangerschappen. U kunt kiezen voor een correctie om esthetische redenen of als u hinder ondervindt bij betrekkingen of bij sporten zoals paardrijden en fietsen.

 

De ingreep

De chirurg zal eerst het huidoverschot aftekenen en nadat u een rustgevende injectie en lokale verdoving hebt gekregen het teveel aan huidweefsel wegnemen. De operatie duurt ongeveer een uur. Het hechten gebeurt met resorbeerbare draad zodat er geen hechtingen verwijderd moeten worden.

 

Na de ingreep

Er wordt een verband op de wond gelegd dat enkele uren ter plaatse dient te blijven. Terwijl u nog even uitrust in een comfortabele zetel wordt de behandelde plaats gekoeld om de zwelling tot een minimum te beperken. U krijgt een brief mee naar huis met raadgevingen om een goede genezing te bevorderen. U mag niet zelf rijden. De hechtingen worden niet verwijderd, ze lossen vanzelf op. U krijgt toch een afspraak mee voor een controle na 1 week.

 

Het resultaat

Na 2 weken zijn de draadjes geresorbeerd en nog enkele weken verder is het litteken niet meer zichtbaar.

Maak een afspraak