Orthodontie

De orthodontist vervult een belangrijke rol in ons team van tandartsen; ze optimaliseren de positie van de tanden met een beugel. Dit kunnen de klassieke ‘blokjes’ zijn of meer onzichtbare witte ‘blokjes’. Bij sommige patiënten kunnen we ook de blokjes aan de binnenzijde van de tanden plaatsen zodat deze volledig onzichtbaar zijn.

Orhtodontie heeft zowel een functioneel als esthetisch aspect. Door de tanden correct te positioneren kan de patiënt een betere mondhygiëne hanteren. Hierdoor kunnen tandbederf en tandvleesproblemen vermeden worden. Een goede tandocclusie bevordert tevens de spraak en het kauwcomfort. Mede dankzij de orthodontie kan er met behulp van de eigen tanden een mooie, harmonieuze glimlach gecreëerd worden die zeker een positieve invloed heeft op het zelfvertrouwen in de dagdagelijkse communicatie.

Naast kinderen vinden ook veel volwassen de weg naar de orthodontist, vaak in het kader van een totaal behandelingsplan. Na een uitgebreide multidisciplinaire studie aan de hand van radiografieën; modellen en klinische foto’s van de gebitssituatie wordt het volledige behandeltraject besproken.

Maak een afspraak