Mini buikwandcorrectie

De buik blijft bij vele vrouwen en mannen een probleemzone. Door de jaren heen wordt de buikwand slapper doordat de huid zijn elasticiteit verliest. Daar komen dan nog eens andere beïnvloedende factoren bij zoals zwangerschappen, gewichtstoename en gewichtsverlies, lokale vetophopingen,… Bij mensen met een zeer groot gewichtsverlies kan er een zogenaamde ‘vetschort’ ontstaan; hierbij hangt de overtollige huid en het onderhuids vetweefsel als een schort aan de onderbuik.

Dit alles kan resulteren in verschillende klachten, gaande van psychologische klachten zoals schaamte en een laag zelfbeeld tot lichamelijke klachten zoals ruglast en constipatie, tot praktische klachten zoals het moeilijk vinden van passende kledij. Een correctie van de buikwand mag echter niet gezien worden als een manier om af te vallen. Indien u last heeft van overgewicht is het belangrijk om eerst op een normaal gewicht te komen (en te blijven) voor u beslist over te gaan tot een ingreep.

Welk type ingreep voor u het best geschikt is zal de chirurg met u bespreken na het lichamelijk onderzoek.

 

De ingreep

Bij mensen met een beperkt tot middelmatig huidoverschot (vooral onder de navel) en een minder elastische huid kan een mini-buikwandcorrectie aangewezen zijn, al dan niet in combinatie met liposuctie en/of een diastasecorrectie. Bij deze ingreep wordt een incisie gemaakt in de onderbuik, onder de bikinilijn en wordt de buikwand losgemaakt tot aan de navel. Indien nodig worden de rechte buikspieren weer stevig naar elkaar toe gehecht. Daarna wordt de huid strak naar beneden getrokken, de overtollige huid wordt weggenomen en alles wordt weer netjes gehecht. Deze ingreep duurt ongeveer 75 minuten en gebeurt meestal onder algemene anesthesie.

Maak een afspraak