Dijlift

Wanneer u ter hoogte van de benen niet alleen een lokale vetophoping maar ook verslapping van de huid heeft, kan een dijlift aangewezen zijn.

Hierbij wordt eerst een vibroliposculptuur uitgevoerd om de lokale vetophoping te verwijderen met behoud van de lymfebanen. Het voordeel hiervan is een snellere genezing, minder blauwe plekken en het bewaren van de sensibiliteit. In dezelfde operatietijd wordt de overtollige huid weggehaald. De wonde ligt meestal aan de binnenzijde van het been en wordt gehecht met een fijne onderhuidse draad waardoor het litteken minimaal zichtbaar is.

De ingreep duurt ongeveer 3 uur en gebeurt onder volledige verdoving. Na de ingreep wordt een speciale panty aangemeten die u gedurende 4 weken moet dragen om de huid optimaal te laten herdraperen. Na afloop van de operatie verblijft u in het daghospitaal tot u voldoende fit bent om het ziekenhuis te verlaten. U mag niet zelf naar huis rijden.

De controleafspraak wordt gepland na 2 weken waarbij de hechtingen verwijderd worden. Het duurt enkele weken vooraleer het definitieve resultaat zichtbaar is.

Maak een afspraak