Chemische peelings

Naarmate men ouder wordt gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen maken het niet beter.

De huid, die is opgebouwd uit miljoenen cellen, kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het resultaat is een vale, grauwe en vlekkerige huid.

Is er geen sprake van een actieve acne maar wel van een vette, onrustige huid, ook dan kan een oppervlakkige peeling (en in sommige gevallen een iets diepere peeling) de huid rustiger en gladder maken.

Door middel van een oppervlakkige peeling (zoals een glycolzuurpeeling) kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de ‘gezonde huid’ weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen.

Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden na een peeling met glycolzuur. Een andere veel voorkomende oppervlakkige peeling is de salicylzuurpeeling. Dit is een wat mildere peeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoelige huid. Salicylzuur is vet oplosbaar en kan hierdoor dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van acne. De TCA Peeling is een sterkere peeling die meer nazorg vereist maar waarvan het resultaat ook langer zichtbaar is.

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Voor een optimaal resultaat adviseren wij zes tot negen behandelingen met oplopende sterktes, en eens in het half jaar een onderhoudsbehandeling. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

Een peeling is een zeer veilige behandeling. U komt niet in aanmerking voor deze peeling als u zwanger bent, borstvoeding geeft of Roaccutane gebruikt. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op een van de bestanddelen.

Maak een afspraak